dilluns, 12 de març de 2012

SONS DE SETMANA SANTA A TARRAGONA

El dissabte 10 de març a la Plaça de les Cols es va celebrar un acte on diverses germandats van fer una exhibició de les peces musicals que interpreten acompanyant els passos en la processó de Divendres Sant.

Hi van intervenir sis grups entre els que destacaven el Gremi de Marejants del Serrallo que, segons va comentar el presentador, te orígens renaixentistes i en algun moment s’havia anomenat gremi de bergants. No obstant la majoria de les germandats no tenien més de 20 anys i es van constituir en un moment en què decidiren de portar els passos sobre les seves espatlles. Aquesta dèria sembla que va començar cap a finals dels 80 i principi de la dècada dels 90 del segle passat.
Els primers en tocar van ser la Banda del Sant Enterrament del Gremi de Marejants del Serrallo, després van seguir la Banda de Timbalers de l’Associació la Salle, la tercera fou la Banda de Timbalers i Sacs de Gemecs de la Germandat del Sant Ecce Homo. En quart lloc va tocar la banda de Cornetes, Gaites i Timbals de la Real Germandat de Jesús de Nazaret , en cinquè lloc va participar la Banda de Tambors del Pas de la Verge de la Soledat. Finalment va cloure l’acte la Banda de Timbals del Sant Sopar que és la banda jove del Gremi de Marejants.
 
Quan jo era petit, solament recordo un pas que duien sobre les espatlles, ara es veu que hi ha com a mínim uns sis. Es veu que les generacions pugen més fortes i es veuen en cor d’aixecar i transportar carregues considerables. Més val així, perquè sembla que la vida els hi depara en l’esdevenidor càrregues més fortes.
 
No podreu sentir aquí aquests sons que bàsicament eren de percussió i sols en alguns casos les trompetes o els sacs de gemecs posaren el contrast desitjat. Solament veureu les imatges que us permetran fer-vos una idea del que es va veure i imaginar-vos el que es va sentir.
 
I després del sons dels tambors que millor que la calma de la mar des del Balcó.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada